Kökskollen.se

Vinkylskåp

Hem > Vinkylskåp

Länkar

Startsida

Läs mer >

Silikonkavel

Läs mer >

Köksklockor

Läs mer >

Kontakta oss

Läs mer >

Vinkylskåp

Få en djupgående inblick i vinkylskåpens värld. Du kommer att lära dig om olika typer av vinkylskåp, deras konstruktion och funktion, samt få praktiska tips för att optimera förvaringen av ditt vin. Vi diskuterar allt från fristående till inbyggbara modeller, samt de unika fördelarna med kylskåp som har en, två eller tre temperaturzoner.

Olika vinkylskåp

Varje vinälskare har olika behov och preferenser, och vinkylskåp kommer i många former och storlekar för att passa dessa. Det finns flera faktorer att tänka på när man väljer vinkylskåp, som modell, kapacitet, och antalet temperaturzoner. Hos återförsäljaren Vinlagring.se finns vinkylar av dessa olika varianter.

Fristående vinkyl

Fristående vinkyl är en populär val bland vinälskare tack vare sin flexibilitet. De kan placeras var som helst i ditt hem där det finns tillgång till ett eluttag, och du kan enkelt flytta dem om det behövs. Dessutom erbjuder de ofta mer lagringsutrymme än inbyggda modeller.

Inbyggbar vinkyl

Inbyggda vinkylar är utmärkta för att ge köket eller baren ett elegant, sammanhängande utseende. En inbyggbar vinkyl är konstruerad för att passa in i standardstorleksskåp eller under diskbänkar, och ger därför en mer diskret och integrerad lagringslösning för dina viner.

En temperaturzon

Vinkylar med en temperaturzon håller samma temperatur i hela skåpet. Dessa enheter är utmärkta för att förvara en enda typ av vin, vare sig det är rött, vitt eller mousserande. De är perfekta för dem som föredrar en viss vinsort och vill ha den redo att servera vid rätt temperatur när som helst.

Två temperaturzoner

Vinkylskåp med två temperaturzoner ger dig flexibiliteten att lagra två typer av vin under olika temperaturer. Detta är idealiskt för vinälskare som uppskattar både röda och vita viner och vill ha dem båda tillgängliga och förvarade vid rätt temperatur.

Tre temperaturzoner

För den seriösa samlaren eller konnässören, erbjuder vinkylskåp med tre temperaturzoner den mest mångsidiga lagringslösningen. Detta gör det möjligt att samtidigt lagra rött, vitt och mousserande vin under idealiska förhållanden.

Förvara vin i vinkyl

Att förvara vin är en konst som kräver rätt balans av temperatur, fuktighet, ljus och position. Systembolaget har flera tips för att lagra vin, men här tar vi en närmare tipp på några nyckeltips för att förvara ditt vin i ett vinkylskåp så att det mognar till sin fulla potential.

Rätt lagringstemperatur

Temperatur är en av de viktigaste faktorerna för vinlagring. Generellt sett bör rött vin förvaras vid 12-19°C, vitt och rosévin vid 8-12°C och mousserande vin vid 5-8°C. Att hålla viner vid dessa rekommenderade temperaturer kommer att hjälpa till att bevara deras kvalitet och smak.

Skydda vinet från ljus

Ljus, särskilt UV-ljus, kan påverka kvaliteten på vinet över tid. För att bevara vinets kvalitet och livslängd bör du förvara det i ett mörkt utrymme eller i ett vinkylskåp med UV-skyddad glasdörr.

Rätt luftfuktighet

Att bibehålla rätt luftfuktighet i vinkylskåpet är viktigt för att förhindra korkens uttorkning. En fuktighetsnivå på cirka 70% är idealisk. Vissa vinkylskåp har inbyggda fuktighetskontrollfunktioner för att hjälpa till att hålla detta i schack.

Flaskans position

För korkade viner är det bäst att förvara vinflaskor liggande. Detta hjälper till att hålla korken fuktig, vilket förhindrar att den torkar ut och tillåter luft att komma in i flaskan, vilket kan påverka vinets kvalitet.