Kökskollen.se

Kaffemaskiner

Hem > Kaffemaskiner

Länkar

Startsida

Läs mer >

Silikonkavel

Läs mer >

Köksklockor

Läs mer >

Kontakta oss

Läs mer >

Kaffemaskiner

Kaffemaskiner är ett brett ämne med ett stort urval av varianter och användningsområden. Vi kommer att utforska de olika typerna av kaffemaskiner, de mest lämpliga kaffesorterna för varje typ och för vilka de är mest passande. Vi diskuterar även möjligheterna att hyra kaffemaskiner för kontoret och vilka fördelar det kan ha.

Olika kaffemaskiner

Kaffemaskiner kommer i många former och storlekar, var och en med sin unika funktionalitet och stil. Från kaffebryggare och kapselmaskiner till perkulatorer och espressomaskiner – alla spelar en viktig roll i kaffeälskarens kök. Monteriva tillverkar kaffemaskiner som används av såväl caféer och restauranger som företag och privatpersoner.

Kaffebryggare

En kaffebryggare är en traditionell och enkel lösning för den som vill njuta av en kopp klassiskt filterkaffe. Bryggkaffe passar särskilt bra till denna maskin. Perfekt för större hushåll eller arbetsplatser där stora mängder kaffe konsumeras regelbundet.

Kapselmaskin

Kapselmaskinen ger en snabb och god kopp kaffe med minimal ansträngning. Kapslar med olika kaffesmaker gör det enkelt att byta mellan olika sorter. Kapselmaskiner passar bäst för dem som värdesätter bekvämlighet och variation.

Kaffepress

En kaffepress, eller French press, ger ett starkt och rikt kaffe med hela kaffesmakprofilen. Den kräver grovmalet kaffe och passar bäst för dem som uppskattar manuell bryggning och en djupare smak.

Espressomaskin

En espressomaskin skapar en intensiv och smakrik kopp kaffe under högt tryck. Espressokaffe passar bäst för dessa maskiner. Idealisk för äkta kaffeälskare och de som önskar att prova på baristakänslan hemma.

Perkulator

En perkulator brygger kaffe genom att cirkulera kokande vatten genom kaffet. Medium till grovt malet kaffe fungerar bäst. Perfekt för större sällskap eller för de som vill ha en konstant tillgång till färskt kaffe.

Hyra kaffemaskin till kontoret

Att hyra en kaffemaskin till kontoret är ett bra sätt att förbättra arbetsmiljön. Genom att hyra en kaffemaskin behöver du inte underhålla eller reparera maskinen, dessutom får ni ofta en bättre maskin för ett lägre pris än om ni köper in en ny kaffemaskin.

En annan fördel med att hyra en kaffemaskin som företag är att det är avdragsgillt.

Monteriva

Hos Monteriva kan man hyra kaffemaskin som företag om man vill garantera kvalitetskaffe på kontoret. Med flera olika maskinalternativ, kan du hitta en lösning som passar just ditt företags behov.

Sol.se

Sol.se erbjuder flexibla lösningar för att hyra kaffemaskin till kontoret. Med ett brett sortiment och serviceavtal ingår alltid underhåll och reparation i hyran, vilket gör kaffeupplevelsen smidig och bekymmersfri.

Hyr mycket kostar det?

Priset för att hyra en kaffemaskin varierar beroende på leverantör och vilken maskin ni väljer att ha på kontoret eller i fikarummet. Räkna med minst 500 kronor per månad upp till några tusenlappar. Kostnad för service och underhåll kan ingå. Ingår det inte i priset kan ni behöva teckna ett separat avtal för underhåll.

Fördelar med kaffe på jobbet

Att ha tillgång till gott kaffe på jobbet kan bidra till ökad produktivitet och arbetsglädje. Det ger också anställda möjlighet att ta välbehövliga pauser och socialisera. Kaffe på jobbet har många fördelar, både från ett individuellt och organisatoriskt perspektiv. Här är några av de mest framstående fördelarna.

 1. Ökat fokus
  Koffein i kaffe är en känd centralstimulant. Det kan hjälpa individer att känna sig mer vakna och alerta, vilket kan leda till ökad produktivitet och fokus.
 2. Förbättrad kognitiv funktion
  Förutom att öka vakenhet kan koffein förbättra vissa kognitiva funktioner, såsom uppmärksamhet, reaktionstid och processering av information.
 3. Socialt sammanhang
  Kaffepauser kan ge anställda en chans att koppla av, mingla och stärka band med kollegor. Detta kan öka lagkänslan och sammanhållningen i teamet.
 4. Minskad trötthet
  Koffein kan hjälpa till att minska känslan av trötthet, vilket är särskilt användbart efter lunch eller under de sena eftermiddagstimmarna när energinivåerna ofta sjunker.
 5. Paus från arbetsuppgifter
  Korta kaffepauser kan fungera som mental “omstart”, vilket kan hjälpa anställda att återvända till sina arbetsuppgifter med förnyad energi och fokus.
 6. Förbättrad stämning
  Kaffe bidrar till bättre stämning och arbetsmiljö. Genom att ta en kaffe tillsammans pratar man mer med varandra på kontoret och miljön blir bättre.

Hälsofördelar med kaffe

Kaffe är mer än bara en uppiggande dryck. Flera studier har påvisat att det har betydande hälsofördelar. En av de mest kända fördelarna är att kaffe innehåller stora mängder antioxidanter, vilka bekämpar fria radikaler i kroppen och därmed kan minska risken för vissa kroniska sjukdomar.

Kaffe har även visat sig minska risken för neurologiska sjukdomar, inklusive Parkinsons och Alzheimers. Studier publicerade i tidskriften Circulation visar att de som regelbundet dricker kaffe har en minskad risk att utveckla dessa sjukdomar.