Välj rätt köksleverantör

När du har klart för dig vad du vill ha för typ av kök och när du gjort din budget, så ska du bestämma vem som ska få äran att leverera och montera ditt nya kök. Ta referenser eller hör med andra som bytt kök om de är nöjda. Fråga också om det är något eller någon som de vill avråda dig ifrån eller som de skulle valt annorlunda. Lär av andras misstag och fullträffar! Ja vem och vad ska man välja? Jag ska ge dig 5 punkter som du kan ha som utgångspunkt när du själv ska besluta.
1. Produkt

Vad får du för pengarna? Att jämföra ett märke med ett annat är inte lätt, det blir nästan alltid en jämförelse mellan äpplen och päron. Men under fliken ”Köksinredning” kan du läsa om olika delar i ett kök och fördjupa dig i olika material. När du sen går ut för att titta på olika kök så känn på köket, dra i lådor, titta på fanér och lack och läs tester på vitvarorna. Var inte heller rädd för att fråga om olika delars kvalité och vad som skiljer företagets produkter från andra.
2. Pris

Ska du jämföra priser så se till att du har exakt samma ritning som utgångspunkt. Och försök ta reda på vad som eventuellt kan skilja mellan köken. Köper du även monteringen av köksleverantören så titta på den totala kostnaden. Kom ihåg att köpa billigt kan vara att köpa dyrt. Det viktiga är vad du får för pengarna. Försök att inte stirra dig blind på priset. Vad som är minst lika viktigt är att du får valuta för pengarna i form av bra kvalitet, att du känner dig nöjd med produkten och att du kan känna förtroende för kökssäljaren.
3. Yrkeskompetens

Ställ frågor och lyssna noga. Ganska snart upptäcker du om det finns kunskap och erfarenhet bakom orden. Det är viktigt att säljaren har kompetens mer än för enbart produkterna han eller hon säljer. Du kan även behöva en hel del estetiska och praktiska råd.
4. Personkemi

Känns säljaren engagerad, kunnig och lyhörd? Av en säljare ska du förutom yrkesskicklighet förvänta dig ett äkta engagemang och en alltigenom schyst attityd. Det är viktigt att du trivs med säljaren, då det är en stor affär och ibland kan bli många kontakter och en del ändringar innan allt är klart.
5. Helhetslösning

Kan du få alla hantverkarna inplanerade i ett arbetsschema med ett bestämt start och slutdatum? Det är värt mycket. För att själv planera in och synkronisera de olika hantverkarna är inte det enklaste man kan ge sig på. Dels behöver du ha full koll på arbetsordningen och dels behöver du få tag på hantverkare som håller tiden.
Här kan du gå in och hitta olika leverantörer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.