Ostronknivar till nyårsafton (eller när som helst)

Ostron kan tillagas på flera sätt – men de flesta avnjuter ett ostron råa, gärna med några stänk citronsaft.

Har du planer på att servera ostron på nyårsafton, eller vid något annat festligt tillfälle? Då behöver du ostronknivar.

Att öppna ett ostron kräver att du är både försiktig och fast på handen. Du behöver en ostronkniv, ett ostron, en handduk och en handske som skyddar handen du håller ostronet i.

Så här gör du för att öppna ett ostron:

1. Om du är högerhänt tar du handduken i vänster hand och lägger ostronet med den kupade sidan nedåt i handflatan. Det så kallade gångjärnet, ostronets kraftiga muskel, ska du ha mot dig.

2. För in kniven vid gångjärnet och vicka lite grann. Om det är ett platt ostron för du istället in knivseggens långsida på samma ställe.

3. Vicka lite så att kniven kommer in. Skär av den inre muskeln och sedan längs hela ostronets insida.

4. Dela på ostronet och servera på en bädd av is med färska citronklyftor eller andra önskvärda tillbehör.

Här hittar du ostronknivar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.